Morphoza | Bellevista
53466
single,single-portfolio_page,postid-53466,qode-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,brick child-child-ver-1.0.0,brick-ver-1.5.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive

DIVERSITY & COLOUR

Brief

Making the best of this house’s placement in the middle of the woods was the greatest challenge to Morphoza team. With this interior design project, the goal was to achieve a contemporary, comfortable and functional setting which would bring indoors the freshness of the outside natural décor. The clients’ desire was to also use a rich color palette in decorating their home.

Living
Living 2

Interior Design

The spacious dwelling is laid out on two levels, underground and ground floor. Underground hosts the office, the lobby area and the fitness room. The ground floor hosts the day and night areas, with three bedrooms.

 

The entry is through a small lobby, followed by a generous room and the dining area. Colour-wise, this area is defined by colour mixes: beige and chocolate brown, used to decorate the ceiling with wallpaper, with olive, brown and cream-white for the furniture. The dining table with a glass top and lcream eather-covered legs is beautifully complemented by Ciacci Kreaty chairs.

In the living area, the main pieces are the Doimo Salotti couch with extendible chair and the Isola armchairs with complementary covers, in the same tones as the rest of the setting. The drapes pattern makes the distinction between the living and dining areas, striped for the dining and floral for the living.   Because the wide windows have been designed as an invisible bridge from the indoor to the outdoor, drapes are missing in order to allow nature to get inside, in all its glory.

 

For the three bedrooms, relaxation and good disposition are vital. To this purpose, beds have been chosen with added comfort, and the colour palette sends wellness and joy for life. The atmosphere is amped up by the landscape revealed through the horizontally-disposed windows and the glass walls, to the terrace showcasing the above-city panorama.

Dinning

All three bedrooms have their own bathroom and dressing. Each of the three bedrooms are very customized by accessories and decorations. The Purple bedroom has a masculine feel generated by the metallic wall tint, straight-line furniture, without handles and raw-toned, with discreet accent of dark purple.

 

Panoramic bedroom is the most spacious room in the night area, measuring approximately 50 sq meters and includes the bedroom, the bathroom and the dressing room.  As the name of the room suggests, the view is the key element of this room, unveiled through a wall completely covered by windows and and two other small windows on the wall across the bed.  This room is defined by pale pink plant prints on the shiny wallpaper on the wall supporting the Marlene Boiserie by Twils bed. The armchairs, the only elements taken from the clients’ former home, have been refurbished and integrated into the new setting.

The owners’ passion for cooking was acknowledged by creating a spacious, functional kitchen, with many storage spaces and thoroughly-planned compartment area.  This room is made of a column area with built-in ovens, a low-closet area and an L-shaped cutting board, kitchen island and cooling area with three food-cooling pillars.  From a colour palette point of view, the room is dominated by white-cream tones and animated with the help of decorative plaques of red and green painted glass.

 

The result of this project is a welcoming home, full of colour and accessories inspired from the plant world and the beauty of the surrounding forest.